Optimering av WiFi-nät

För våra Fixare är WiFi och bredband lika självklart som rinnande vatten och vi brinner för stabila nätverk
Få hjälp med ditt nätverk

Få effektiv analys och optimering av WiFi-nät

Fungerar inte ditt WiFi som det ska? Ibland kan man uppleva att det trådlösa nätverket går upp och ner, att man tappar kontakten helt eller att prestandan försämras. Många gånger handlar det om att omgivande nätverksroutrar inkräktar på det aktuella nätverket, oftast sker det på det gamla 2,4 Ghz bandet där det generellt är trängre.
Våra Fixare genomför analys och optimering av WiFi-nätets prestanda på plats i ditt hem. Genom att använda program på datorn och mobilen kan våra Fixare snabbt få en klar bild över hur många konkurrerande nätverk (WiFi-nät) det finns i ditt hem. Bor man i lägenhet är det inte ovanligt att det finns upp mot 30 olika nätverk som alla ”slåss” om samma radioutrymme. Fixaren kan även se styrkan och aggressiviteten på omgivande nätverk. Få maximal prestanda på ditt WiFi-nätverk hemma redan idag – ta hem din personliga tekniker nu!

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

1. Omfattande analys av ditt WiFi-nät

Med vår nätverksanalys som utgångspunkt kan sedan nätverket optimeras. Först väljer man en kanal och ställer in andra parametrar som gör att WiFi routern på eget initiativ byter kanal om förutsättningarna skulle ändras efter fixarens besök. Förutom valet av kanal är även placeringen viktig. Genom att låta Fixaren flytta routern kan man få bättre täckning på exakt de platser där man vill att täckningen skall vara som bäst. Som ett led i att maximera täckningen rekomenderar vi ibland att montera repeaters vars uppgift är att förstärka WiFi signalen i delar av bostaden med dålig WiFi täckning.

Våra Fixare har växt upp med trådlösa nätverk (WiFi) som för dem är lika naturligt som rinnande vatten i kranen. Att få maximal prestanda på ett WiFi-nätverk är ett av våra absoluta favorituppdrag och våra Fixare brinner för att hjälpa till. Inget trådlöst nätverk är omöjligt att få till för oss och vår erfarenhetsbank växer för varje dag. Vi älskar utmaningen att optimera även det mest utsatta och problematiska nätverken, såväl trådade som trådlösa.

2. Korrekt optimering av ditt WiFi-nät

Alla våra Fixare har stor erfarenhet av att optimera Wifi-nät. Ungefär 30% av våra uppdrag handlar om att lösa problem relaterade till WiFi. Vi kan därmed skryta om att vi är riktigt duktiga på nätverk, även mer avancerade installationer. Vi har faktiskt konfigurerat trådlösa nätverk med upp till 8 repeaters (!).

Våra Fixare finns i hela landet och är alltid redo optimera just ditt WiFi-nätverk. Vi besöker oftast våra kunder på kvällar och helger eftersom våra Fixare vanligtvis har studier eller andra jobb dagtid. Med oss finns en personlig tekniker och nätverkshjälpen närmre än du tror – beställ en Fixare redan idag!