Virusprogram

Få högre säkerhet med rätt antivirusprogram

Vi lever alla under ständigt virushot. Farorna tilltar med allt mer sofistikerade fällor som skall lura oss att klicka på fientliga länkar. Varje dag hjälper våra Fixare kunder som drabbats och försöker med virusprogram rädda så mycket som möjligt. Vi och våra Fixare älskar datorer och vi har gedigen kunskap om virusproblematiken som vi dagligen utbyter internt på Hemfixare.

Våra Fixare är unga teknikintresserade killar och tjejer med en livsstil bakom skärmen. Därför har vi på Hemfixare gedigna kunskaper om datorer, virus och antivirusprogram. I hela Sverige har våra Fixare optimerat och rensat datorer, mobiler och surfplattor från virus för att göra dessa snabbare och säkrare för våra kunder. Tveka inte, beställ hem en Fixare redan idag, löser vi dina virusproblem!

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

 

Varför antivirusprogram är så viktigt

Varför antivirusprogram är så viktigt
Oavsett operativsystem finns alltid möjlighet för skadliga program, sk. virus att komma in i datorn. Detta sker vanligtvis från internet men även ”smittade” USB-stickor, telefoner, lösa hårddiskar kan bära den skadliga programvaran (viruset).

Vanligast idag är att viruset kommer in i datorn via internet. Detta sker antingen i form av en länk i ett e-mail som leder till en smittad sida eller i form av en bilaga i ett mail. Och utan ett bra och fungerande antivirusprogram är man oskyddad. Bilagan i mailet kan se ut som en vanlig fil (Word eller Excell) men kan istället vara ett skadligt program, ett sk. virus. Viruset har olika mål i offrets dator. Antingen vill man åt innehållet som adressböcker, koder och lösenord, eller så vill man utnyttja datorn i samband med DDoS-attacker.

Utan att veta om det kan offrets dator vara med i en attack mot andra datorer på nätet i så kallade DDoS-attacker. Datorn som ingår i attacken kan i värsta fall bli spärrad av Internetleverantören för att stoppa attacken. Den drabbade datorn kan även kännas trög och opålitlig efter att viruset slagit till.

Kampen mellan virusmakare och utgivare av antivirusprogram pågår dygnet runt. Ofta uppdras antivirusprogrammet flera gånger per dygn och kör i bakgrunden små scanningar efter de nya virusen omgående utan att vi märker det. De flesta antivirusprogram kör även schemalagda scanningar då hela datorn söks igenom. Intervallet av dessa scanningar ställer våra Fixare in så att det blir optimalt för våra kunder. I denna djungel av potentiella faror är Hemfixare det självklara valet. Våra Fixare har växt upp under ständigt virushot och är väl bevandrade i floran av antivirusprogram och dess alla inställningar och möjligheter.

Antivirusprogram före och efter farliga attacker

Ett annat vanligt problem är virus som tar sig in i datorn och krypterar viktiga dokument och filer. Offret måste sedan betala en lösensumma för att få tillbaka filerna, eller snarare få dem avkrypterade. Denna typ av virus kallas för ”ransomware” och ett vanligt sådant är CryptoLocker. Offret uppmanas betala lösensumman som varierar beroende på mängden krypterade filer. Även om Hemfixare är proffs så är det tyvärr försent och lönesumman måste vanligtvis betalas. Dock måste datorn alltid säkras upp efter en sådan virussmitta vilket våra Fixare naturligtvis hjälper till med.

Hemfixare har stor erfarenhet av att hitta och utplåna virus i smittade datorer. Vanligtvis laddar vi ner program som scannar igenom kundens dator efter virus. Efter att Fixaren hittat viruset sätts det i karantän eller tas bort helt. Fixaren har tillgång till våra rekommenderade program för att hitta viruset. I Hemfixares bibliotek av rekommenderad mjukvara finns ett antal antivirusprogram som alla Fixare känner sig hemma på och är vana att installera och konfigurera.

Modernare operativsystem som Windows 8 och 10 har ett inbyggt virusskydd som kan antas fungera väl. Utöver det kan man ändå behöva köra andra program. Fråga Hemfixare så kan vi rekommendera ett lämpligt virusskydd för din dator. Hjälpen finns nära dig -tveka inte att ta hem en av våra duktiga Fixare redan idag!