Vi på Hemfixare älskar datorer och har gedigen erfarenhet av att lösa våra kunders datorproblem hemma, stora som små. Våra Fixare är unga teknikintresserade killar och tjejer som har spenderat oändligt med tid bakom skärmen. Med ett brinnande intresse för såväl hårdvara som mjukvara är vi proffs som kan hjälpa dig med både Mac och PC-datorer.

Hur ser dina datorproblem ut? Vanligtvis är problemen relaterade till mjukvara, hårdvara eller datortillbehör anslutna till datorn. Det kan handla om felaktigt installerade operativsystem, konflikter mellan olika program, komponenter eller externa anslutningar. Hemfixare finns i hela landet och är alltid redo att hjälpa till hemma hos dig. Vanligtvis besöker vi kunderna på kvällar och helger då våra Fixare har studier eller andra jobb dagtid. Låt oss komma till undsättning och lösa dina datorproblem en gång för alla.

Hjälpen finns närmare och snabbare än du tror – beställ hem en Fixare redan idag!

Boka en Fixare
Till startsidan

Så hittar vi felet på dina datorer

För att din dator skall fungera måste alla komponenter vara korrekt installerade och identifierade. Konflikter i hårdvaran resulterar många gånger i att datorn i värsta fall hänger sig och måste startas om. Ibland kan datorn tyckas fungera men med nedsatt prestanda vilket ger sig till känna då många program samtidigt slåss om processorn och minnets kapacitet. Våra Fixare älskar att diagnostisera och analysera drivrutiner för datorns olika komponenter. Detta gör vi på plats i ditt hem genom att köra diagnostikprogram eller läsa felmeddelanden i enhetshanteraren. Vanligtvis är felet uppenbart och åtgärderna enkla men ibland är det svårare att hitta det exakta felet. Ibland beror datorproblemet på ett antal vitt skilda mindre problem som sammantaget orsakar ett helt annat fel på datorn.

Oftast hittar våra Fixare felet på kort tid och med tillgång till Internet går det snabbt att ladda ner de rätta drivrutinerna. Har vi ej tillgång till Internet laddar Fixaren ner nödvändig programvara på en USB-sticka som sedan ansluts till datorn för att åtgärda datorproblemet. När vi hittat felet eller felen på datorn informerar vi dig om de olika lösningar som finns. Vår ambition är att alltid involvera kunden i de beslut som ibland måste tas för att reparera datorn. På så vis ökar förståelsen och kunskapsnivån för datorproblemen hos dig som kund vilket är vår målsättning. Detta gäller både PC-datorer som kör Windows eller MAC-datorer med iOS som operativsystem.

Rätt datortillbehör och rätt kunskap

Externa datortillbehör som webbkameror, USB-stickor, trådlösa tangentbord, högtalare och digitalkameror behöver också korrekta drivrutiner. Konflikter mellan ansluten utrustning orsakar många av de datorproblem som våra Fixare löser. Med vår breda kunskap går det vanligtvis snabbt att hitta de datortillbehör som strular till det för att sedan åtgärda felet på datorn. För att kunna optimera samspelet mellan olika komponenter på bästa möjliga sätt behöver våra Fixare tillgång till internet för att få tillgång till rätt drivrutiner. Saknas Internetuppkoppling använder vi ett USB-minne för att föra över aktuella drivrutiner och den mjukvara som behövs för att åtgärda datortillbehörets problem.

Vi på Hemfixare har optimerat och rensat datorer i tusentals hem i hela Sverige, vilket har höjt användarupplevelsen för våra kunder. Vill du också lösa alla dina datorproblem? – Tveka inte att ta hem ett riktigt datorproffs. För oss finns inga för små eller stora problem, vare sig med mjukvara eller hårdvara för att vi inte skall ta oss an datorproblemet och med största sannolikhet lösa datorproblemet. Oftast lämnar Fixaren kunden med ett åtgärdat datorproblem efter ungefär en timmes felsökning och problemlösning.

Problem med hårdvara

I de fall våra Fixare upptäcker att datorns hårdvara är problemet involverar vi dig i de beslut som måste tas för att lösa datorproblemet. Kanske är det bättre att ta ett omtag och köpa ny dator, i synnerhet om datorn är äldre eller prestandan för låg med dagens mått. Tillsammans med dig som kund fattar vi beslutet om åtgärder samt sätter upp en agenda för det fortsatta arbetet med att få en fungerande dator. Uppdraget pausas sedan tills de att nya datorkomponenter eller ny dator införskaffats. När de nya prylarna är på plats fortsätter vi sedan arbetet med att återställa datorn i fungerande skick. Måste ny dator införskaffas ombesörjer vi självklart överflytten av bilder, dokument, mail, adressböcker och annat användarspecifikt innehåll. Målet är alltid att du skall vara nöjd och kunna fortsätta precis som innan datorproblemet uppstod.

Datorproblem är våra absoluta favorituppdrag där vår allra djupaste kunskap om datorer och operativsystem kommer väl till pass. För våra Fixare är inga datorproblem för stora och antalet nöjda kunder växer för varje dag. Vi tar dina datorproblem på största allvar och gör sällan någon besviken. Tveka inte, ta hem en Fixare så förstår ni vad vi menar!

Boka en Fixare
Till startsidan