/ Fixarbloggen / Gör hemmet redo för gäster

Gör hemmet redo för gäster

Snart är julen här och för många innebär det extra övernattningsgäster. Nu är ju det här året lite speciellt men vi vill ändå tipsa om hur du kan husera gästerna på bästa sätt – om inte annat kan ju lediga dagar användas till att få ordning i det där gästrummet så gästerna trivs extra bra när vi kan resa fritt igen.

Glöm inte att våra Fixare står redo att montera ihop dina nya möbler oavsett om du väljer en loftsäng från IKEA eller en sovlösning från någon annan leverantör. Från 1 januari får du dessutom rutavdrag på möbelmontering. Du kan läsa allt om det nya rutavdraget här

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »
  1. Välj sovplats

Vilket sovlösning du ska välja beror förstå på hur mycket plats du har, men även om du har lyxen att ha ett helt rum över är det ju tråkigt att inreda ett rum som står tomt större delen av året. Nyckel här är att få till ett flexibelt rum som både du och gäster kan trivas i.

Välj en sängram med underliggande förvaring så som IKEA’s SLÄKT. Då kan du enkelt stuva undan kuddar och täcken när gästerna rest hem. SLÄKT gömmer dessutom en extrasäng så du snabbt och enkelt gör plats för två.

Har du högt till tak men ont om golvyta är en loftsäng perfekt. Spana till exempel in IKEA’s STORÅ, här skapar du lätt en arbetsplats eller myshörna under sängen.

Väljer du en dagbädd gör du enkelt om sängen till soffa när den inte används och vips har du ett eget tv-rum till barnen när gästerna åkt hem. IKEA’s HEMNES är en soffa, enkelsäng, dubbelsäng och förvaring – allt i ett! En dagbädd kan dessutom placeras nästan varsomhelst och blir då en perfekt myshörna när hemmet inte är fullt av gäster.

Ett gästvänligt vardagsrum skapar du enkelt med IKEA’s VALLENTUNA. En bäddsoffsmodul blir en snygg fåtölj när gästerna åkt hem.

  1. Tänk på belysningen

Rätt belysning gör skillnad för ett rum. Tänkt på att du behöver olika typer av belysning för rummets olika behov. Gästen ska kanske kunna läsa en god bok i sängen samtidigt som du ska ha bra arbetsbelysning när rummet används som kontor. Nyckeln här är bra allmänbelysning tillsammans med fler mindre ljuskällor.

  1. Det är detaljerna som gör skillnaden

Ett par tofflor vid sängen, en fluffig handduk redo, en chokladbit på kudden – det är detaljerna som gör skillnaden och gör att din gäst känner sig extra välkommen. Skapa ett välkomstkit som du enkelt kan plocka fram när det kommer besök.

Behöver du hjälp?

Våra Fixare monterar alla typer av möbler oavsett om du handlat hos någon av de större leverantörerna eller på nätet. Du slipper krångliga monteringsanvisningar och när din möbel är på plats tar Fixaren med sig emballaget – enklare än så kan det knappast bli!