/ Fixarbloggen / Bygga walk in closet – så gör du!

Bygga walk in closet – så gör du!

Drömmer du om en walk in closet där var sak har sin plats? Det behöver inte vara så svårt, du behöver faktiskt inte ens ett extra rum. Har du ett extra rum är det förstås härligt att få bort garderoberna ur sovrummet men du kan lika gärna dela av med en extra vägg eller ett draperi. Nedan delar vi med oss bästa tipsen på hur du skapar drömgarderoben!

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »
 1. Utgå från dina behov

Skriv en lista över vilka kläder och andra prylar som ska förvaras:

 • Klänningar långa/korta
 • Skor
 • Väskor
 • Slipsar
 • Underkläder
 • Strumpor
 • Smycken
 • Etc.

När du har din lista kan du planera hur mycket utrymme varje del bör ha och vilken typ av förvaring du behöver – klädstänger, krokar hyllor etc.

 1. Planera din förvaring

Planera hur du ska placera din förvaring och utnyttja platsen så bra som möjligt. Kan du t.ex. fästa klädstänger för långa plagg i taket, flera klädstänger i höjd etc. Håll gärna golvet fritt, så blir det lättare att städa.

 1. Belysning

Nästan allt ser härligare ut i ett mjukt ljus. Använd flera ljuskällorna och gärna dimmer så du kan få ordentligt med ljus när du ska leta efter något. Ljuslisten i hyllplan ger en fin effekt.

 1. Glöm inte småförvaringen

Glöm inte lådor och korgar för accessoarer och annat smått och gott. En låda med många småfack blir perfekta till örhängen och glöm inte krokar till skärp och scarfs.

 1. Lyxa till det

En mjuk heltäckningsmatta gör det extra härligt att kliva in i din garderob och har du plats en sittmöbel bra att ha.

Behöver du hjälp?

Våra certifierade Fixare hjälper dig med din nya garderob oavsett om du valt en färdig förvaringslösning som ska monteras eller om du behöver hjälp att sätta upp hyllor och krokar för en platsbyggd lösning. Från 399 kr med 50 % RUT-avdrag

Du har väl inte missat att vi har fast pris på borrservice? För 699 kr borrar vi upp till 5 hål oavsett vägg och vad som ska fästas.

Boka din Fixare nu!