/ Fixarbloggen / Fixa ett ergonomiskt hemmakontor

Fixa ett ergonomiskt hemmakontor

Är du en av alla som bytt det höj- och sänkbara skrivbordet mot hemmakontoret de senaste veckorna? När vi jobbar hemma hamnar vi oftast vid matbordet eller i soffan, det är lätt att hållningen glöms bort och ont i nacke, rygg och axlar kommer som ett brev på posten. Dessutom tenderar vi att missa mikropauserna när fikan med kollegorna och promenaden till chefens kontor uteblir. Vad kan då vara bra att tänka på för att skapa ett ergonomiskt hemmakontor?

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

1. Skrivbord

Har du plats är det förstås toppen att inreda en arbetsplats med ett riktigt skrivbord. Har du ont om plats kan en väggfast bänk funka lika bra, då kan du välja precis de mått som passar och inreda vilket döutrymme som helst till ett riktigt drömkontor.

2. Stolen

Välj en ergonomisk kontorsstol som du kan ställa in efter din kropp. Du ska kunna justera höjd, sitsens djup och lutning samt rygg- och nackstöd. Har du inte plats för en kontorsstol är det ett bra tips att sitta på en pilatesboll, då tränar du hållningen samtidigt som du jobbar.

3. Belysning

Rätt ljus är viktigt för att du ska orka jobba. En bra belysning gör att du kan koncentrera dig och känna dig pigg hela dagen. Punktbelysning där du ska fokusera är viktigt, du behöver dock flera olika ljuskällor i rummet för att hålla koncentrationen på topp.

4. Förvaring

Ordning och reda är A och O när du ska bo och arbeta på samma plats och då behövs bra förvaring. Dold förvaring som väggskåp med luckor skapar en lugnare känsla och du slipper se alla papper och prylar. På en liten yta kan det dock vara bra att välja öppna hyllor för att inte skapa en alltför kompakt känsla.

Ta hjälp av oss på Hemfixare 

Hoppas du får ihop en riktig drömarbetsplats! Saknar du tid, kunskap eller verktyg? Våra Fixare står redo med både kunskap och slagborr.

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter