/ Fixarbloggen / Dags att flytta till det digitala rummet?

Dags att flytta till det digitala rummet?

I tider när vi uppmanas till social distansering behövs nya sätt att hålla kontakten med kollegor så väl som nära och kära. Då kan videomötet vara räddaren. Men vilken tjänst ska man välja i djungeln? Nedan listar vi några tjänster för dig som behöver flytta personalmötet, AW:n eller fikat med farmor till det digitala rummet.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Tjänster för privatpersoner

Skype

Skype är det verktyg för videosamtal som funnits längs och varför byta ut ett vinnande koncept? Skype fungerar oavsett vilken telefon eller dator du har och kan enkelt laddas ner som app via Google Play eller App Store. Funkar förstås också på datorn så länge du har en kamera. Gratis är det också.

Facetime

Facetime är tillgänglig för alla med iPhone och iPad och kostar inget extra att använda. Har du en iPhone klickar du bara på video på kontakten du vill ha videosamtal med och vips är ni igång.

WhatsApp

Använder du WhatsApp kan du i en chat enkelt klicka på videoikonen för att ringa videosamtal.

Facebook Messenger

Visste du att du också kan ringa videosamtal i Facebook Messenger. Gå bara in i en chat och klicka på videoikonen så är samtalet igång. Funkar med enskilda personer så väl som i grupper. 

Tjänster för företag och föreningar

Zoom

Enkel och kraftfull tjänst med alla funktioner du kan önska i ett videomöte så som möjlighet att dela skärm och att spela in dina möten. Gratis för upp till 100 deltagare men med begränsningen att ett möte kan vara max 40 minuter. Behöver du mer kapacitet är kostnaden 15-20 USD per månad.

Verktyget kan användas direkt via din webbläsare, via nedladdad app för datorn eller via app på telefonen.

Vem passar det för?

Passar för alla typer av förtag, organisationer och föreningar.

Microsoft Teams

Verktyget Skype for Business kommer att försvinna 2021 och ersätts då helt av Microsoft Teams. Microsoft Teams är ett riktigt bra verktyg för videomöten i allmänhet och samarbete i synnerhet. Verktyget har utöver möjlighet för videomöten och skärmdelning funktioner för chat och fildelning.

Du behöver en Office 365 Business- eller Enterpriselicens för att kunna använda Microsoft Teams. Du kan dock bjuda in personer som saknar licens till möten. Verktyget kan användas direkt via din webbläsare, via nedladdad app för datorn eller via app på telefonen.

Vem passar det för?

Använder ditt företag Microsoft Office 365 har du allt du behöver i Microsoft Teams.

Google Hangout Meets

Google Hangout Meets är superenkelt att komma igång med för företag som använder G-Suite. Verktyget erbjuder allt du behöver för videomötet så som skärmdelning och möjlighet att spela in dina möten och ladda upp dom till Google Drive.

När du bjuder in till ett möte via Google Calendar lägger du enkelt till Hangouts Meet.

Vem passar det för?

Använder ni G-Suite är Google Hangout Meet verktyget för er.

Ta hjälp av oss på Hemfixare 

Nu är det bara att välja något av verktygen ovan och sätta igång dom digitala samkvämen. Skulle du dyka på något problem är vi aldrig mer än ett samtal bort!

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter