/ Fixarbloggen / Så monterar du en IKEA garderob med skjutdörr

Så monterar du en IKEA garderob med skjutdörr

Behöver du hjälp att montera en IKEA garderob med skjutdörrar? Då har du kommit helt rätt. Vi har i tidigare artikel delat med oss av 11 tips som du vill ha extra koll på inför din garderobsmontering. I den här artikeln tänkte vi fortsätta på den påbörjade vägen och berätta hur du monterar en IKEA garderob med skjutdörr!

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Innehåll

 • Viktiga verktyg
 • Så monterar du en IKEA garderob med skjutdörr
 • Ta hjälp av Hemfixare

Viktiga verktyg

Innan du sätter igång med din garderobsmontering rekommenderar vi att du ser till att ha alla verktyg på plats. Utan rätt verktyg kommer det nämligen att vi väldigt svårt att lyckas montera en IKEA garderob med skjutdörrar.

 • Vattenpass
 • Hammare
 • Skruvdragare
 • Skruvmejsel – både stjärnskruv och spårmejsel
 • Penna
 • Måttband/tumstock

Så monterar du en IKEA garderob med skjutdörr

Till att börja med så har IKEA flera olika garderobsmodeller med skjutdörrar. Det är därför viktigt att du har koll på vilken modell det är som du faktiskt har investerat i. Annars kan det bli väldigt svårt att få till din garderobsmontering.

Vi rekommenderar alltid att du följer den bifogade monteringsanvisningen, annars är risken stor att det blir något tokigt i monteringen. Av erfarenhet vet vi också att det alltid är bra med en extra hjälpande hand. Det är därför som vi nedan guidar dig steg-för-steg till en lyckad garderobsmontering för två av IKEA:s mest populära garderobsmodeller:

 • IKEA PAX
 • HEMNES

IKEA PAX garderob

Garderobmodellen PAX är IKEA:s populäraste garderobssystem och finns i många hem världen över. Du kan själv kombinera flera olika moduler för att få det garderobssystem som du önskar och som även passar det aktuella rummet. I exemplet nedan utgår vi från två garderobsmoduler med skjutdörrar:

 1. Montera ihop garderobens stomme. Fäst ordentligt så modulen inte blir ranglig.
 2. Upprepa ovanstående steg med nästa garderobsmodul.
 3. Placera modulerna sida vid sida och montera ihop dem med varandra.
 4. Kontrollera med vattenpass så garderoben står rakt samt att sidstyckena är 90 grader från golvet.
 5. Skruva fast dörrarnas skjutskena i över- och nederkant på garderobsmodulerna.
 6. Lägg ner skjutdörrarna på golvet och skruva fast hänganordningen i dörrarnas över- och nederkant.
 7. Haka på dörrarna en efter en på garderobsmodulernas skjutskena.
 8. Montera slutligen dörrstoppen längst ut på skjutskenan.
 9. Klart! 

IKEA HEMNES garderob

HEMNES garderob är en klassiskt fristående garderob som inte går att montera ihop med flera moduler.

 1. Montera ihop garderobens stomme. Fäst ordentligt så modulen inte blir ranglig
 2. Skruva fast dörrarnas skjutskena i över- och nederkant på garderobsmodulen.
 3. Inred garderoben med upphängning och eventuell hylla
 4. Montera bakstycke
 5. Förankra garderoben i väggen
 6. Skruva fast hänganordningen i dörrarnas över- och nederkant.
 7. Haka på dörrarna en efter en på garderobsmodulens skjutskena.
 8. Klart!

Tips! Börja alltid din garderobsmontering med att se till så att alla skruvar/spikar och andra produkter som krävs har följt med. Saknas det något så tar du kontakt med IKEA.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Avslutningsvis

Förhoppningsvis känner du att du har fått den hjälp som behövs för att lyckas montera en IKEA garderob med skjutdörr. Visst vet du om att vi på Hemfixare samarbetar med IKEA? På så sätt kan vi erbjuda ännu bättre hantverkshjälp!

Så om du inte har möjlighet att själv ordna med din garderobsmontering kan du alltid vända dig till någon av våra professionella fixare! De har den kunskap som krävs och kan ofta vara på plats redan nästa dag.

 

Ta hjälp av Hemfixare

Behöver du hjälp med något i hemmet? Då kan du med fördel ta hjälp av oss på Hemfixare. Vi erbjuder snabb, personlig och proffsig heltäckande service, oavsett var du bor.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare till dig på ett hembesök, undersöker problemet och fixar därefter med de åtgärder som krävs för att lösa uppgiften. Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör möbelmontering, tekniksupport och enklare hantverkshjälp.

Hos oss är du i trygga händer!

Albin Sandberg

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas best beverage refrigerator för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter