/ Fixarbloggen / Koppla hemmabio – så gör du!

Koppla hemmabio – så gör du!

Om du under en längre stund har stirrat på TV-apparatens alla ingångar och hemmabions instruktionsbok är det här guiden för dig. Det har nämligen blivit dags att koppla hemmabion en gång för alla! I den här artikeln guidar vi dig till ett bättre TV-ljud.

Vad innebär det att koppla hemmabio?

Att koppla hemmabion innebär att man ansluter ett par högtalare till TV:n för att förbättra TV-ljudet. Ibland är det en högtalare, och ibland är det flera som kan placeras på olika strategiska platser i rummet. Syftet med hemmabiosystemet är att ditt ljud ska ge dig samma upplevelse som i biosalongen – fast i hemmet! Detta är en mycket uppskattad funktion, så länge man faktiskt lyckas koppla hemmabion – vilket ibland kan vara lite klurigt.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Så kopplar du hemmabion

Nedan guidar vi dig hur du går tillväga för att koppla hemmabion! Självklart börjar vi också från början.

  1. Skapa en översikt – När du har inhandlat ditt hemmabiosystem börjar du med att placera ut alla delarna på golvet så att du får en översikt på vad det är som du ska koppla ihop.
  2. Placera delarna på rätt plats – Om ditt hemmabiosystem består av flera olika delar utgår vi från att det är en receiver – den del som ska kopplas ihop med TV:n, en högtalare och några subbasar. Många väljer att dölja receivern i ett skåp, tänk bara på att den eventuellt kan bli varm och ge den därför gott om utrymme att ”andas”. Högtalarna och eventuella subbasar placeras i förhållande från den plats du helst lyssnar från.
  3. Ingen elförsörjning – Se till så att varken TV:n eller hemmabiosystemet är anslutna till en strömkälla under installationen.
  4. Koppla hemmabion – Börja med att ansluta TV:n och andra eventuella källor – exempelvis PlayStation eller Blu-Ray-spelare – till hemmabions receiver med en HDMI-kabel.

    Därefter kopplar du högtalarna och till hemmabions receiver. För eventuella subbasar använder du en subbaskabel och kopplar in den i hemmabions receiver. Den är antingen markerad SW eller SUB.

  5. Auto-setup – De flesta hemmabiosystemen har en auto-setup på sin receiver – använd den! Det smarta med dessa är att varje enskild högtalare anpassar sina ljudnivåer och frekvenser så att du får en optimal ljudupplevelse.
  6. Testa dig fram – Det är självklart upp till dig och dina öron att avgöra vilket ljud som är det bästa. Sätt dig därför ner och provspela lite olika ljud, ändra sedan inställningarna efter dina preferenser.

Så där enkelt är det faktiskt att koppla hemmabiosystemet! Allt du behöver göra nu är att hälla upp popcornen, hämta familjen och enas om en film. Önskar du däremot hjälp att koppla hemmabion? Då kan du med fördel ta hjälp av våra fixare.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixare

Behöver du hjälp med något i hemmet? Då kan du med fördel ta hjälp av oss på Hemfixare. Vi erbjuder snabb, personlig och proffsig heltäckande service, oavsett var du bor.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare till dig på ett hembesök, undersöker problemet och fixar därefter med de åtgärder som krävs för att lösa uppgiften.

Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör möbelmontering, tekniksupport och enklare hantverkshjälp. Hos oss är du i trygga händer!

Se hur det går till

Albin Sandberg

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter