/ Fixarbloggen / Fjärrhjälp – för datalösningar på distans

Fjärrhjälp – för datalösningar på distans

Vi har alla olika kunskaps- och intresseområden. Vissa tycker om att mixtra med en dator och andra gör det inte. Det innebär att när datorn krånglar kan vissa behöva mer hjälp än andra. Fjärrhjälp är då ett fantastiskt snabbt och flexibelt hjälpmedel som vi tänkte berätta mer om!

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Innehåll
– Att fjärrstyra en dator
– Risker och säkerhetsåtgärder
– Ta hjälp av Hemfixare

Att fjärrstyra en dator

När datorn krånglar är det kanske många hushåll som har någon person i sin närhet som brukar agera teknikexpert. Men vad händer om den personen är bortrest och ni är i akut behov av teknisk undsättning? Jo, det är då som ni kan använda er av fjärrhjälpen.

Fjärrhjälp, eller fjärrstyrning, innebär att någon (en person som du litar på) tar sig in i din dator, genom sin egen, för att lösa ditt problem. Det bästa är att ni kan sitta på helt olika platser var som helst i världen.

När personen använder sig av fjärrhjälps-funktionen har den kontroll över din dator och ser exakt samma saker som du ser – men på sin egen skärm. Personen använder helt enkelt sitt eget tangentbord och sin datormus, men via sin dator styr hon vad som händer i din dator.

Du kommer dessutom kunna se allt som den här personen gör, vilka fönster hon öppnar, vilka ord hon skriver in och hur musen rör sig över datorskärmen. Det kommer helt enkelt se ut som att det är du som styr det som händer, förutom att du bara lutar dig tillbaka och rullar tummarna och låter personen lösa problemet.

En stor fördel, förutom att ni inte behöver befinna er på samma ställe, är att du inte behöver förklara för personen vad felet är då hon ser det själv.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Risker och säkerhetsåtgärder

Att låta någon annan få full kontroll över din dator innebär självklart att du utsätter din dator för en säkerhetsrisk. Du ska aldrig låta okända personer få tillgång till din dator, om du inte låtit anlitat exempelvis en Hemfixare. Har du däremot bett någon annan om hjälp finns det ett par grepp som du använder för att skydda din dator!

För det första så behöver du ge personen tillåtelse att kunna fjärrstyra din dator. Detta sker oftast genom att du skickar över en fil till personen samt ger denne ett unikt lösenord som denne använder för att öppna och använda filen. Därefter måste du manuellt bevilja fjärrstyrningen, som dessutom bara varar under en begränsad tid. Och till sist, den absolut viktigaste säkerhetsåtgärden, du kan när som helst avbryta fjärrstyrningen genom att klicka på Escape-tangenten.

Beroende på vilket operativsystem du har på din dator så är det olika fjärrstyrningsprogram som gäller och därmed kan tillvägagångssättet skilja sig åt. Börja därför med att använda ett som matchar dina behov, eller ta hjälp av Hemfixare.

Ta hjälp av Hemfixare

Är du i behov av fjärrhjälpslösningar eller har du något annat ärende du behöver hjälp med? Då kan du med fördel höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna på plats i hemmet med att hitta de lämpligaste åtgärderna för att få fart på din dator. Oavsett om du behöver hjälp med en rejäl programrensning, en uppgradering av ett par komponenter eller bara diskutera de bästa alternativen.

När du väljer att ta hjälp av oss undersöker en av våra kunniga fixare vad som är problemet och vilka åtgärder som krävs för att få det att fungera felfritt igen. Hos oss är du i trygga händer!

Se hur det går till

Albin Sandberg

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter