/ Fixarbloggen / Rädda data

Rädda data

Vi har tidigare skrivit om hur du räddar data från trasig hårddisk. Men data kan gå förlorad även när annan utrustning går sönder. I den här artikeln får du därför tips och råd på hur du går till väga för att rädda data från annat än hårddisken.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Innehåll

  • Olika data att rädda
  • Ta hjälp av Hemfixare

Olika data att rädda

När vi pratar om data i detta sammanhanget så menar vi olika former av information som du vill ha kvar. Det kan handla om viktiga företagsdokument, barnens hemmagjorda musikvideos, din påbörjade roman eller bilderna från den senaste semesterresan.

Det finns alltid en risk för att den informationen du sparar ner på valfri lagringsmedia eller mobil enhet kan gå förlorad. Kanske skadas det fysiska lagringsmediet eller så tappas den bort. Vi brukar därför alltid tipsa om att du bör spara ner all din viktiga data på en extern hårddisk som en backup ifall något skulle inträffa.

Skulle du dock förlora data så finns det tack och lov några knep du kan prova för att få tillbaka den:

Återställa data från mobilen – Kanske råkar du trycka fel och plötsligt har bilder, videos, kontakter eller annat raderats från din mobiltelefon. Oavsett om du använder dig av en Android eller Iphone så finns det väldigt enkla program som du laddar ner på din dator för att återställa all information som tidigare funnits på mobilens SD-kort. Det du behöver göra är att ansluta telefonen till datorn via en USB-sladd, starta dataprogrammet och sen följa anvisningarna. Beroende på vilken mobiltelefon du använder kan du behöva använda olika program, kontrollera därför noga när du väljer program.

Rädda data från ett USB-minne – Eftersom ett USB-minne fungerar likadant som en hårddisk kan den också gå sönder på samma sätt, fysiskt eller teknologiskt. Börja därför med att kontrollera om filerna finns kvar i datorns papperskorg, finns de inte där så kan du söka efter lämpliga återställningsprogram på nätet. Vanligtvis är det svårare att få tillbaka data från ett USB som är fysiskt skadat än om det är ett teknologiskt fel.

Återställ ditt Microsoft-lösenord – Om du har glömt bort ditt lösenord för Microsoft kommer du inte in på tjänster som Xbox Live, Skype, OneDrive eller Outlook.com. Det är självklart viktigt att du får åtkomst till dessa tjänster igen och därför kan du återställa ditt lösenord. Surfa in på https://account.live.com/acsr och ange vilket konto det är du önskar att återställa. Följ sedan informationen och du bör ha kontot återställt inom 24 timmar.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixare

I vissa fall är det helt möjligt att självt utföra en dataräddning på sina teknikprylar. Är man däremot det minsta osäker på hur man ska gå till väga rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med någon som är mer kunnig. Våra Hemfixare hjälper dig gärna på plats i hemmet med att rädda din förlorade data.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker problemet och tar därefter de åtgärder som krävs för att rädda dina viktiga filer. Oavsett om det innebär en mjukvarulösning eller också ett hårddiskbyte. Hos oss är du i trygga händer!

Se hur det går till

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter