/ Fixarbloggen / Anslut skrivare till trådlöst nätverk

Anslut skrivare till trådlöst nätverk

Numera använder de allra flesta nätverksskrivare. Något som möjliggör snabba utskrifter från såväl datorer och smartphones som surfplattor. En del stöter dock på patrull när man ska installera sin nya nätverksskrivare och i denna artikel tänkte vi därav berätta mer om hur du gör för att ansluta din skrivare till ett trådlöst nätverk.

Innehåll 

  • Att tänka på innan skrivarinstallationen
  • Så ansluter du din skrivare till ett nätverk
  • Ta hjälp av Hemfixare
Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Att tänka på innan skrivarinstallationen

Innan vi berättar mer om hur du gör för att ansluta din skrivare till ett trådlöst nätverk bör vi upplysa om att denna procedur kan skilja sig något från varumärke till varumärke. Den kan också vara annorlunda beroende på vilken modell du har.

Om du följer våra nedanstående instruktioner och upptäcker att din skrivare inte fungerar på samma sätt rekommenderar vi dig att försöka hitta en instruktionsbok för just den modellen, alternativt boka en Hemfixare.

Så ansluter du din skrivare till ett nätverk

1. Innan du påbörjar installationen bör du först och främst kontrollera att din router, skrivare och dator är påslagna. Säkerställ också att du vet vad ditt trådlösa nätverk heter samt vad det eventuella lösenordet är.

Om du är osäker på vad ditt trådlösa nätverk heter så finns det vanligtvis angivet på routerns under- eller baksida. I de flesta fall är namnet angivet efter bokstäverna SSID. Även ett eventuellt lösenord ska finnas återgivet på routern, förutsatt att du inte har ändrat det på egen hand. Detta är oftast angivet efter bokstäverna och siffrorna WEP, WPA eller WPA2.

2. Många skrivare har idag en ikon för trådlöst nätverk på kontrollpanelen. Börja med att trycka på denna och se om du kan välja Inställningar eller Guide för trådlös installation.

3. Följ därefter instruktionerna som visas och anslut skrivaren till ditt trådlösa nätverk.

4. När du väl har anslutit skrivaren till ditt trådlösa nätverk slutför du konfigurationen på din dator. Vanligtvis krävs det att du installerar skrivarens drivrutiner, vilka oftast hittas på leverantörens hemsida eller också i en medföljande CD-skiva.

Om du äger en skrivare av märket HP kan du enkelt gå in på 123.hp.com och därefter ange din skrivares modellnummer följt av Start. Klicka sedan Hämta följt av Öppna och Spara. Öppna därefter filen och följ angivna instruktioner.

Har du en nätverksskrivare av annat varumärke rekommenderar vi dig att gå in på deras webbplats för att hitta passande drivrutiner. Ibland kan det även finnas instruktionsböcker för just din modell.

Kolla här vad Hemfixare
kan göra för dig
Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixare 

Om du har upptäckt att din nätverksskrivare inte kan anslutas med hjälp av ovanstående instruktioner, alternativt om du har stött på patrull, kan du med fördel vända dig till oss på Hemfixare. Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör Mac- och PC-datorer, vilket självklart inkluderar skrivare och skannrar.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig och ansluter skrivaren till ditt trådlösa nätverk. Oavsett vilken typ av varumärke eller modell du har. Hos oss är du i trygga händer!

Se hur det går till

Albin Sandberg

 

Hembesök i hela Sverige!

Alltid med 100 % nöjd kund garanti!

Fyll i formuläret så kontaktar Fixaren
dig för tidsbokning

Fält markerade med * är obligatoriska

När du bokar en Fixare godkänner du att Hemfixare sparar vissa av dina personuppgifter som du lämnat i formuläret i 24 månader efter din bokning. Personuppgifterna sparas för garantiåtaganden samt för korrespondens med Skatteverket för RUT-avdrag. Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta oss på fixare@hemfixare.se eller på telefon 08 1220 88 00. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kontakta Datainspektionen. Läs mer om hela vår policy för hantering av personuppgifter här.

Läs mer om vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter